Nieuw: de tricolate koffiebrewer - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

Nieuw: de tricolate koffiebrewer

Woensdag 16 februari 2022 16:18:00 Europe/brussels

De juiste condities voor hoge extracties

De Tricolate is geïnspireerd op zowel precisie brew accessoires als flat-bed brewers en biedt meer controle over het debiet, de agitatie en de percolatie dan de meeste brewers en vermindert de kans op channeling aanzienlijk. Dit wordt bereikt door een combinatie van elementen, waaronder de vlakke bodem en de nauwsluitende filter, die bypass elimineren en ervoor zorgen dat alle vloeistof in het kopje na het brewen vaste koffie bevat; de brede basis (80 mm in diameter) en verticale wanden, die zorgen voor een ondiep, gelijkmatig koffiebed dat de ideale omstandigheden creëert voor een gelijkmatig contact tussen water en koffie; en het dispersiescherm, dat het water gelijkmatig verdeelt, waardoor de kans op channeling afneemt. Het resultaat van zo'n fijn afgesteld zetsysteem is een hoge extractie, die zich in de mond vertaalt als een dichte smaak.

Agitation with minimal effort

Een aspect dat bij het pour-over-brewen vaak over het hoofd wordt gezien, is het schenken zelf, dat de dubbele verantwoordelijkheid heeft van het gelijkmatig verdelen en voldoende mengen van de gemalen koffie met het water. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het dat niet en wordt het meestal gedaan met behulp van een speciale zwanenhalsketel en een vaste hand. Tricolate heeft echter die éne variabele uit de vergelijking gehaald. De precisiegaatjes in het dispersiescherm van de Tricolate regelen de stroomsnelheid, waarbij de waterhoeveelheid op elk moment wordt gecontroleerd, en het scherm zelf, dat ongeveer vijf centimeter boven de basis is gemonteerd, regelt de schenkhoogte en dus de agitatie. Daardoor is het mogelijk om met minimale inspanning en met om het even welke ketel consistent hoge extracties te bereiken. Het enige wat nodig is voor een perfect brouwsel is de juiste maalgraad en watertemperatuur. De Tricolate doet de rest.

Milieuvriendelijk

De Tricolate is gemaakt in Australië van kunststof Tritan, dat duurzaam en hittebestendig is, en vrij van BPA, BPS of andere bisfenolen. De in Duitsland gemaakte filters, waarvan een zakje in de verpakking is inbegrepen, hebben een consistente poriestructuur, een andere reden voor de hoge extracties, en omdat ze relatief klein zijn, zijn ze gemaakt van minder papier dan die voor traditionele pour over brewers, waardoor de impact op het milieu van elk brouwsel wordt verminderd.

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief