Koffiecocktails, een interessante uitdaging voor de Home Barista
Dinsdag 11 februari 2020 18:06:00 Europe/brusselsEen koffiecocktail moet beginnen met de smaak van uw koffie.
Voor een Home Barista is het leuk om te experimenteren met alcoholische dranken en koffie! Vooral in het weekend. In de horeca zijn koffiecocktails continu in ontwikkeling en een actuele trend. Deze heerlijke cocktails worden zowel warm als koud geserveerd en zijn voorzien van heerlijke toppings zoals slagroom, chocolademelk, caramelsiroop, ...
Koffie gaat in een boeiende richting en de enige manier om dat te zien is door zelf die gekke koffietrends te testen! U kunt bijvoorbeeld een espressomartini proberen, dat is espresso, chocoladelikeur, Kahlua en wodka.
Laten we je naar het Eiland van de Energie brengen. ''The Island of Energy '': Ijskoffie, gekruide rum, en butterscotch Schnapps! Deze koffiecocktail smaakt naar het paradijs. En dat is nog niet overdreven! Het smaakt veel beter dan de kunstmatig smakende 'Island' drinks. Plus, de koffie geeft het de correcte kick.
Picture Credit by Kompas Coffee Culture
ISLAND OF ENERGY voor de HOMEBARISTA'S
INGREDIENTEN: 30 ml Gekruide Rum, 30 ml Schnapps, 180 ml Ijskoffie, Microdose de Suiker! Werk af met slagroom en koffiebonen.
RICHTLIJNEN: Combineer in een glas met ijs en roer. Voeg suiker naar smaak toe. Optioneel, topje met slagroom en garnering met koffiebonen.
In onze nieuwe categorie HORECA vindt u verschillende soorten bartending tools die u kunnen helpen bij het maken van heerlijke koffiecocktails.
Een klein maar krachtige Santos shaker, citruspers, blender of ijscrusher kan handig zijn om allerlei bereidingen op basis van crushed ice te maken: cocktails, smoothies, ijsdrankjes, milkshakes en vooral koffiecocktails!
Nachten en dagen zijn veel gemakkelijker als je koffie en sterke drank mengt om een koffiecocktail te maken.
De complexiteit en de aangename bitterheid van koffie maken het tot het perfecte ingrediënt in cocktails, waaronder sommige waarvan je nooit had gedacht dat ze met koffie zouden werken. Donkergebrande bonen zouden een geweldige basis zijn in een granita, maar zouden de meer delicate smaken van bijvoorbeeld een negroni kunnen overstemmen. Hier zijn drie eenvoudige drankjes die gebaseerd zijn op koffie voor de diepte van de smaak die je thuis kunt proberen:
- Grown-Up Granita
3 koppen sterke koffie, gekoeld (of u kunt gebruik maken van een 1:3 verhouding van koud-brew-concentraat* tot water)
1/4 kopje kristalsuiker
1 theelepel kaneel plus meer voor garnering
150 ml donkere rum
Slagroom (optioneel)
Instructies: Meng kaneel en suiker in de koffie tot de suiker is opgelost en roer dan de rum erdoor. Giet het mengsel in een geleibroodjespan met anti-aanbaklaag of een platte bakplaat en plaats het in de vriezer om te koelen. Na een uur, wanneer het mengsel er slushy begint uit te zien, begint u het met een spatel van de randen af te schrapen. Herhaal dit elke 30 minuten tot het mengsel de gewenste textuur heeft. Schep de granita met een lepel of spatel in tuimelaars.
Werk af met verse slagroom en een beetje kaneel. Serveer met een rietje of dessertlepel.