Nuova Simonelli Mythos One grinder review - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

Nuova Simonelli Mythos One grinder review

Woensdag 26 februari 2020 18:45:00 Europe/brussels

De Mythos One is een volwaardig gegeven voor specialty coffee bars, koffiebranderijen en horecazaken. Het heeft zich bewezen in barista kampioenschappen, high output omgevingen zoals drukke coffeeshops en dat heeft het concept van het koffiemalen binnen de koffie-industrie veranderd.

De Simonelli Mythos One Clima Pro, de naam die de fabrikant voor deze molen heeft gekozen, is een combinatie van design, hoge prestaties en gebruiksgemak.

Het is een molen die geschikt is voor alles wat het hoogste rendement oplevert op locaties en in verschillende klimaten over de hele wereld. Op sommige locaties kan dit tot 10 kg per dag zijn in hete, vochtige omgevingen en toch presteert de koffiemolen nog steeds briljant volgens de verwachtingen, zonder een aanzienlijke hoeveelheid verspilling te veroorzaken.

21151737 472365789792411 7599528690713357486 n 08b45207e46d1e8c7c15f565004833e9

Het ondersteunt superresistente 75mm messen (staal, bekleed met titanium) en een innovatief Clima Pro systeem.

De Italiaanse koffiemolen Nuova Simonelli Mythos One introduceert het concept van de stabiele temperatuur in de maalkamer. Door deze temperatuur stabiel te houden tussen 35 en 45 graden, zorgt het ervoor dat de barista een constante dosering krijgt en de koffie een zeer gelijkmatige maling heeft, waardoor het "klonter"-fenomeen tot een minimum wordt beperkt (ook al moet de clumpcrusher vaak worden vervangen, afhankelijk van het volume van de koffieshop).

Hoe verander je de clumpcrusher? In de instructievideo hieronder ziet u hoe u deze eenvoudig kunt verwisselen. Wilt u een nieuwe clumpcrusher bestellen? Klik dan HIER.

De weergave voor het instellen van de dosering en het tijdstip van de koffiemaling is zeer intuïtief en snel tegelijk; zo kan de barista op elk moment van de dag wijzigingen aanbrengen en beschikt hij altijd over de juiste extractieparameters. Er zijn slechts 3 knoppen om mee te spelen: de barista kan met de eerste twee knoppen (van links naar rechts) drie verschillende doseringen instellen door eenvoudigweg de totale maaltijd te verhogen of te verlagen. De derde knop maakt het mogelijk om de drie doses te selecteren en ook in de continue modus te gaan.

De bonencontainer is een integraal onderdeel van de koffiemolen en lijkt bijna niet aanwezig te zijn, bovendien is het heel eenvoudig om hem schoon te maken. Het enige nadeel is dat de container, in tegenstelling tot de meeste containers in de lengte ontwikkelt is. Daardoor glijden de koffiebonen niet makkelijk naar de maalkamer. Om dit te voorkomen is het beter dat de container vol zit met bonen, zodat de bonen naar voren worden geschoven om de juiste druk te geven aan de maalmessen en om consistentie te bereiken shot na shot.

Wanneer moet ik de Titanium messen van de mythos one vervangen? De levensduur van de messen voor een mythos one hangt af van de hoeveelheid koffie die je per dag verbruikt. Normaal gesproken moet je voor de messen vervangen na 1600 kg koffiebonen te malen. Dit betekent: Je verandert de messen na 2,5 jaar als je 100 shots per dag doet, na 1 jaar als je 250 shots per dag doet en na 6 maanden als je 500 shots per dag doet.

(bron)

Nicolas van CrossRoast in actie met de mythos one in 2016 tijdens onze latte art throwdown voor de release van de Victoria Arduino Black Eagle in Viggos Coffee.

De mythos one gecentreerd tussen espressomachines voor thuisgebruik.

Fotocredit door KompasCoffeeCulture.

Mythos One naast de Nuova Simonelli Musica Lux, een perfect paar voor kleine cateringevenementen.

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief