Nucleus Paragon Espresso-extract Koelsteen
Woensdag 29 november 2023 15:51:00 Europe/brusselsOm meer smaak in het kopje te houden, werkte Nucleus Coffee Tools samen met de Universiteit van Zürich om de Paragon te creëren, een hulpmiddel dat de retentiegraad drastisch verhoogt en het potentieel van het koffiezetproces maximaliseert.
Door middel van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling hebben nucleus en ZHAW een nieuw koffiezet accessoire ontworpen dat tot 40% meer vluchtige aromastoffen vasthoudt.
De 30 mm diameter koelsteen voor de Paragon Espresso is kleiner dan de Paragon filtersteen en is ontworpen voor espresso. De koelsteen is een essentieel onderdeel van de Paragon Espresso. Het is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal en gecoat met een laag zeer duurzaam titanium. De bolvorm en het grote oppervlak zorgen voor gelijkmatige en snelle koeling. Door de grotere thermische capaciteit van de vloeibare gel met hoge dichtheid blijft de temperatuur langer koud en bevriest deze sneller dan holle of met water gevulde alternatieven.
Nucleus espresso1. Deze serie gaat dieper in op Volatile Compounds (vluchtige verbindingen), Extract Chilling (koelen van extracten) en meer.
We beginnen met een inleiding over Hugh's reis om zijn droom espresso te creëren en waarom hij extract koeling gebruikte in 2021 tijdens het wereldkampioenschap barista.
Hij praat over subdrempelige smaken, cafeïne- en chlorogeenzuurvergelijkingen in verschillende soorten en nog veel meer.
2. In deze video verkent Hugh de belangrijkste verschillen tussen vluchtige en niet-vluchtige stoffen en hoe deze op ons gehemelte inwerken. Er zijn belangrijke verschillen met betrekking tot smaak en aroma....check de video voor meer informatie.
3. Extracten koelen kan op vele manieren.
Het optimaliseren van de smaak en de workflow met een herhaalbare methode heeft jaren van vallen en opstaan gekost.
Waarom je Extract Chilling Espresso moet proberen
Koffienerds en -experts houden ervan om nieuwe en gekke technieken uit te proberen om een beter smakend kopje koffie te krijgen. We weten hoeveel verschil een kleine verandering kan maken, dus ik raad iedereen die geïnteresseerd is in koffie aan om extractkoeltechniek eens te proberen. Hoewel veel mensen hier een mening over hebben, is zelf proberen de enige manier om te begrijpen hoe anders je koffie zal smaken.
Gerelateerde nieuwsitems
Licht gebrande koffie vs. donker gebrande koffie, cafeïne en suiker.
26 maart 2021Wat is het verschil? Hoe beïnvloedt de branding de smaak? Betekent donkerder en sterker meer cafeïne? Ontdek het antwoord op deze vragen
Wilfa, Scandinavische koffietraditie - geherdefinieerd
28 november 2019Bij Wilfa kennen ze koffie. Je zou bijna kunnen zeggen dat het in hun bloed zit...
Het resultaat is een koffiezetapparaat dat "de Noordse koffie" recreëert en ontwikkelt.
Nuova Simonelli Mythos One grinder review
26 februari 2020In 2015 ontwikkelde Nuova Simonelli, in samenwerking met een team van internationaal gerenommeerde barista's, een volledig revolutionaire koffiemolen.