Alles over de Lelit Bianca PL162T - Dutch

Klantenservice: +32 56 257 665

Onze producten

Intro image

Alles over de Lelit Bianca PL162T

Woensdag 11 augustus 2021 14:03:00 Europe/brussels

Tot nu toe was flowprofilering exclusief voorbehouden aan enkele commerciële machines. Met de Lelit Bianca krijgt u nauwkeurige flowprofilering in een espressomachine met dubbele boiler, ontworpen voor thuisbarista's. De machine is voorzien van een PID, een opnametimer, een stille rotatiepomp en de mogelijkheid om de machine rechtstreeks aan te sluiten op de waterleiding of te werken met het interne reservoir. Dit alles maakt het meer dan een volwaardig topmodel espressomachine. De bijgeleverde walnoten accenten zijn slechts de kers op de taart.

Lelit bianca compressed 1

Wat u moet weten

Wat is het?

De Lelit Bianca is in Italië ontworpen en een espressomachine met dubbele boiler, draaipomp, E61 groep met ingebouwde PID en opnametimer die rechtstreeks kan worden aangesloten op de waterleiding of kan werken met het ingebouwde reservoir. Hij beschikt ook over een unieke regelknop voor het debiet.

Voor wie is het?

De thuisbarista die graag diep in de wereld van espresso wil duiken. Je wilt iets waarmee je het beste uit elke koffie kunt halen door het debiet te regelen, zodat je de druk kunt opvoeren, channeling kunt verminderen en elke extractie kunt verbeteren. U hebt geen commercieel werkpaard nodig, maar u hoopt zeker groepen vrienden te kunnen bedienen met cappuccino's en straight shots zodra u dat nieuwe recept hebt geperfectioneerd.

Waarom hebben wij hem?

De Lelit Bianca heeft een unieke plaats in ons assortiment. Het is niet alleen de meest betaalbare machine met flow control, maar het is ook onze enige E61 espressomachine met flow control. De toegang tot deze krachtige functie op een E61 machine is op zichzelf al geweldig, maar de Bianca rust niet op zijn lauweren. De grote boilers zijn uitgerust met krachtige 1400W verwarmingselementen, die bijna bodemloos vermogen leveren voor shots en gestoomde melk. De roterende pomp is niet alleen stil, maar maakt het ook mogelijk om de machine te gebruiken met een reservoir of rechtstreeks aangesloten op een leiding. In een unieke geniale zet, het reservoir is modulair. Bij directe aansluiting kan het worden losgekoppeld, waardoor de machine drastisch kleiner wordt. Als het reservoir in gebruik is, kan het links, rechts of achteraan de machine worden geplaatst, afhankelijk van de behoeften van uw keuken. Bovendien krijgt u er een bodemloze portafilter en alle houtsnijwerk bij. We zijn al aan het kwijlen over dit ding sinds de dag dat we het in onze showroom kregen - de bijgeleverde premium microvezel handdoek maakt het schoonmaken in ieder geval gemakkelijk

Peddel kracht.

Met de Bianca kunt U manuele machines imiteren, maar de controle van de watertoevoer gebeurt niet met een hendel - dit gebeurt met een houten peddel boven de kop van de E61 groep die U naar links of rechts kunt draaien. Deze peddel bedient een klep die het water van de boiler naar de groep laat stromen. Rechts is helemaal open. Links is bijna dicht - slechts een druppeltje van ongeveer twee bar druk.

Je kunt de regelaar op elk moment bijstellen terwijl je je shot trekt. Een water drukmeter op de kop van de groep laat je weten waar je bent. Dus in feite geeft deze functie u dezelfde mate van controle die u heeft met een hendel machine (ervan uitgaande dat u dat wilt).

Waarom zou u de Bianca kopen in plaats van een gewone espressomachine of een klassieke hendelmachine? Omdat deze functie je bijna onbeperkte flexibiliteit geeft, zoals ik in het volgende gedeelte zal uitleggen.

Experimenteren met de Lelit Bianca

Een klassieke hefboom machine beperkt de hoeveelheid water die je per beweging door de puck kunt duwen. Als je meer volume wilt, til je de hendel op om meer water toe te laten, en trek je opnieuw.

De Bianca maakt een einde aan deze beperking. Je brengt de waterstroom op gang door een hendel op te tillen, en dan laat je hem weer los. Het water stroomt of het stroomt niet, en je kunt het zo lang laten stromen als je wilt terwijl je de borreltimer in de gaten houdt. Druk gewoon weer op de hendel om het uit te zetten.

De peddel regelt deze stroom. Denk aan de implicaties daarvan. Je zou het debiet kunnen vertragen tot een druppeltje en het vijf minuten lang aan de gang kunnen houden met een Franse pers maling in je portafilter, en het zou waarschijnlijk werken! In feite, mensen doen dit.

Dat is een extreem voorbeeld, maar het punt is dat er tussen een basis ristretto shot en een "French press" espresso een oneindig aantal mogelijkheden bestaat. Je kunt elke maling gebruiken, van Turks tot French press, en elke verhouding koffie/water.

Veel conventionele espresso machines hebben bijvoorbeeld moeite met licht gebrande, zure koffiesoorten. Niet de Bianca. U maalt de koffie heel fijn en geeft het een lange, langzame pre-infusie met behulp van uw almachtige peddel, en de zuurgraad zal direct afzwakken.

Lelit Bianca PL162T
LR6e St3

Natuurlijk gaat het je jaren kosten om al deze nuances te perfectioneren en precies de smaken eruit te halen die je wilt, maar dat is OK! Je wilde een machine waar je mee kan groeien, toch?

En trouwens, leren hoe je een basis shotje trekt met de Bianca is vrij eenvoudig. Sterker nog, ik raad je aan om dat te doen voordat je begint met experimenteren. Je kunt je pre-infusietijd elektronisch programmeren, en de flow gewoon open laten totdat je precies weet welke maling en dosering je nodig hebt om consistent een goed shot te trekken - als alle andere variabelen gelijk zijn. Als je dat eenmaal weet, kun je gaan spelen met de drukprofielen en zien waar je uitkomt.

Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je verder gaan met verschillende maalgroottes en zetverhoudingen.

14109487 322f5ad3a1

Gerelateerde nieuwsitems

Intro image

Schrijf je in
op onze nieuwsbrief